02-09-2011

Time flies!

Wauw, echt! het is al weer bijna 4 weken geleden! En nu denk je natuurlijk dat ik inmiddels een berg voorraad heb gefabriceerd!? Mis! Ik had het zelf ook wel een beetje verwacht.... Maar natuurlijk is het ook even schakelen, een ritme vinden en jezelf af en toe een schop onder je kont geven. Daarnaast kost alles ook gewoon heel veel tijd. Nou helpt het natuurlijk ook niet dat ik een pietje precies pur sang ben...

Ik stel mezelf gerust met de gedachte dat ik toch al best veel heb gedaan! Naar de groothandel geweest, kussenvulling besteld, iemand gezocht en gevonden om een logo te ontwerpen, proefjes van logo's bekeken en hier een reactie op gegeven, idem nieuwe proefjes, een proefje tot logo gedoopt, vervolgens zelfde procedure voor visitekaartjes, labels besteld, domeinnaam aangevraagd en ook toch nog heel wat uurtjes achter de naaimachine gezeten.

Ik zal je een voorbeeld geven van waarom het allemaal zo veel tijd kost. Neem de labels voor aan mijn creaties. Ik googelde wat en koos 3 leveranciers.
Ik nam met de eerste contact op en ik stuurde ze een ontwerpje. Helaas bleek het logo te gedetailleerd om in kleine oplage (minder dan 1.000 stuks) te laten weven. Het alternatief was om de labels te laten drukken in plaats van te laten weven. Leverancier 1, levert deze methode niet.
Ik nam contact op met leverancier nummer 2 (Market Textiel-etiketten). Deze hanteert in tegenstelling tot leverancier nummer 3 (eenmalig) opstartkosten van 60,-, maar de prijs van de label per stuk is dan wel goedkoper. Daarnaast waren zij persoonlijker in hun aanpak. Dat weet ik, omdat ik vanwege de kosten, de samenstellingslabels (waslabels) wel bij leverancier 3 bestelde. De procedure van leverancier 3 (CottonTrends) was zo dat je op de website bestelde door een aantal keuzes te maken, je ziet op het scherm het label en na afronding ontvang je een geautomatiseerde bevestigingsmail. Hierin stond ook dat het bij eventuele fouten niet meer mogelijk is om iets te wijzigen.
Het contact met leverancier nummer 2 verliep persoonlijker. Ik gaf de gewenste maten en kleuren op per mail en kreeg vervolgens een pdf op ware grootte ter goedkeuring, per kleur. Ik wil niet zeggen dat het een beter is dan het ander, ik moet het resultaat tenslotte ook nog afwachten, maar voor mij werkt de methode van leverancier 2 wel prettiger. Vanwege het persoonlijke contact, de volledigheid van de informatie; bijvoorbeeld over levertijd. Maar nogmaals, dit is mijn mening.

Tja, vraag ik me af, is het interessant voor een bezoeker hier, dat ik een ochtendje kwijt ben aan het bestellen van labels? Dat weet ik niet, voor iemand anders is het misschien 10 minuutjes werk of gewoon niet zo boeiend. Maar ja, dit gaat om mij en ik vond het toch heel wat en daarom schrijf ik het toch maar op! Bedenk daarbij dat dit allemaal hartstikke nieuw voor me is!

Ter ontspanning had ik van de week bij een vriendin een crea-avondje, waar ik ook nog wat produceerde, een gezellige krans!


Had ik al gezegd dat het heerlijk is? Het is heerlijk! Het is je creativiteit kwijt kunnen, het is superspannend, het is ook een beetje eng, maar vooral is het genieten! Het is genieten van rustig de tijd nemen om iets te bedenken en iets te maken, het is geweldig om je eigen tijd in te delen en af en toe tijd te nemen voor een bakkie thee en stil te staan bij hoe geweldig het is dat ik in ieder geval de komende maanden mag doen wat ik zoooo graag wilde!!

P.S. Made by Sil

6 opmerkingen:

  1. Ben zo benieuwd naar je grote plannen!

    En ik vind het wel leuk om te lezen hoor! Het geeft weer waar jij je mee bezig houdt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben net per ongeluk op je website terecht gekomen en ik heb met verbazing zitten kijken naar al die mooie tassen en kussens die je maakt. Schitterend!

    Wat super goed dat je jouw droom achterna gaat en je eigen bedrijf gaat beginnen. Heel veel succes met het opstarten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het wel lekker om te lezen waar je mee bezig bent. Nu kan ik zelf zien dat we niet niets hoorden omdat het niet lukt maar gewoon omdat je heel druk bent. Dat maakt me trouwens ook steeds nieuwsgieriger!!

    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Spannend hoor! Ik ben wel ontzettend benieuwd wat je al gemaakt hebt en wat je nog gaat maken! Heel veel succes gewenst!
    groetjes, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Spannend allemaal ze! Maar wat een leuke stoffen hanger geweldig leuk idee

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hey...
    ik heb je net gemaild ,maar ik zou het zelf ook is willen maken en misschien ga ik het ook een x doen als ik het wat rustiger heb ik maak taarten namelijk....ik hoop dat je deze x voor me wil maken en de volgende ik dan zelf kan doen.....heb je trouwens de strikken op een ijzerdraad gestrikt

    BeantwoordenVerwijderen