20-06-10

Strikken maar!

Ik ben echt helemaal geen sportliefhebber, laat ik nou net een man treffen die als grootste passie voetbal heeft! Niet alleen voetbalt hij op zijn 37e nog steeds in de selectie van een voetbalvereniging hier in Alphen (jaja, dat is best het vermelden waard) ook is onze tv voorzien van een extra voetbalkanaal, zodat alles op de voet gevolgd kan worden. Mag duidelijk zijn dat hier in huis geen wedstrijd van het WK wordt gemist. Meestal zoek ik mijn heil elders. Maar dat is niet zo gezellig als het Nederlandse elftal voor "ons" strijdt! Dus voetbalt NL, dan zorg ik dat de voorbereidingen zijn getroffen en ik kan gaan.... STRIKKEN! Dus, strik je mee???
Je hebt nodig:
- een krans (zie foto) die van mij meet van boven naar onder 30 cm (bij de hobbyspeciaalzaak)
- minimaal 6 verschillende bij elkaar passende stoffen
- bijpassende lintjes
- vilt
- knoopjes

En natuurlijk een schaar of rolmes

Om in stijl te blijven, heb ik uiteraard gekozen voor rood wit blauw. Ik had nu 4 stofjes gesneden, maar ik denk dat het er zo'n 8 zullen worden. Je knipt of snijdt reepjes van 15 x 3 cm. Om te beginnen heb ik er van elk 20 gesneden. Dit is nog lang niet genoeg. Het motto van een stofkrans is: er kan altijd meer bij!! (Tot vervelens toe, je bent gewaarschuwd!) Ik werk zelf graag in etappes, om de verhoudingen van de kleuren en stoffen in de gaten te houden. Maar je kunt ook rustig alvast het dubbele knippen/snijden. Dat is maar net wat je zelf prettig vindt, ik denk dat het resultaat hetzelfde is ;) Ik doe het dus in etappes en zal ook tot ie af is, bijhouden hoeveel er van wat gestrikt wordt! Gisteren waren het er dus 20 x 4.


Vervolgens ga je lekker zitten strikken! Is een stof niet dubbelzijdig bedrukt, draai dan de uiteinden zo dat je strik beide mooie kanten toont aan de voorkant.
Haal alles snel in huis, zodat je donderdag van start kunt! Nog even een voorproefje van het eindresultaat:


P.S. Made by Sil

8 opmerkingen:

 1. Oh wat mooi zeg! En wat een geweldig idee, want ik ben onderhand ook wel zat van dat voetbal (-: Als je het leuk vindt: je kunt op mijn blog nu een foto en link naar je eigen blog plaatsen. Misschien vind je het leuk iets te plaatsen?
  Groetjes,
  Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk leuk leuk!
  Waar heb je die krans vandaan?
  Kun je die gewoon in de winkel krijgen?

  LIefs, Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk leuk leuk!
  Ik dacht eerst dat je dat met een rieten krans deed, maar dat is natuurlijk veel te dik.
  Waar heb je deze gekocht?
  Is ook leuk om met een feestje te doen!

  Superleuk! Al die kleurtjes, de vorige was ook leuk!

  Liefs, Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die kransen kun je bij de hobbyspeciaalzaak halen. Dusse Fleur, je hebt helemaal geen naaimachine nodig om lekker bezig te zijn ;)

  Groetjes,
  Silvana

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, bedankt voor het plaatsen van de foto op mijn blog! Als je weer eens iets wilt plaatsen ben je van harte welkom. Ik heb vanaf nu elke zaterdag een soortgelijke post op mijn blog.
  Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele leuke krans, en helemaal in stijl :) het is even werk maar dan heb je ook wat leuks. Leuke stofjes heb je ook gebruikt trouwens :)

  gr Alette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jetje wat een werk.
  maar supoer super graaf.

  groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat eens super gave krans, echt een super leuk idee. Ik ga eens verder kijken op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen