28-02-2010

High tea

Tijd om te relaxen! Op naar hotel New York vanmiddag voor high tea. Sandwiches, scones, cheese cake, chocola..... Nadat al dat lekker was gebracht ben ik helaas vergeten foto's te maken... Ach, nog maar een keer terug dan ;)

P.S. Made by Sil

27-02-2010

Doe-het-zelf pakketjes

Volgende week zaterdag staan Monique en ik op een creabeurs in Reeuwijk, dat wordt weer een gezellige dag! (Ik ben wel heeeeel blij dat het een "binnen"beurs is....)
Ik ben de laatste dagen druk bezig geweest met het maken van doe-het-zelf pakketjes voor de beurs. Niet alleen van de bloembroche (dat is het setje op de foto), maar ook van de sleutelhanger en van het telefoonhoesje! Zien die pakketjes er niet supervrolijk uit?!




Weer snel verder, als ik klaar ben volgen natuurlijk meer foto's!

P.S. Made by Sil

21-02-2010

Vierkantjes haken

Naar aanleiding van mijn bericht over het boek Happy Hooker heeft Fleur me gevraagd of het boek de moeite waard is. Ik denk dat dit inderdaad zo is (ook omdat het op bol.com maar 5,- kost), maar vooral om de duidelijke uitleg van de steken. Ook wordt duidelijk uitgelegd hoe je patronen "leest". De patronen in het boek vind ik zelf niet zo bruikbaar. Maar ik denk wel dat het boek je helpt om het haken onder de knie te krijgen. Zelf ben ik nu dit vierkantje aan het oefenen:

Maar die leuke vierkantjes waar Fleur naar vraagt, die vind je niet echt in dit boek. Er zijn wel 2 blz gewijd aan omavierkantjes, maar het voorbeeld is vrij standaard en met de uitleg schud je ook niet even van alles uit je mouw.

Wel is er op internet een hoop te vinden, misschien heb je hier wat aan:
http://hobby.blogo.nl/2006/01/01/vierkant-en-vierkantjes-haken/

http://hobby.blogo.nl/2008/12/01/vierkant-haken-en-plaid-maken/

Ik heb zelf toevallig vanochtend gezocht naar leuke patronen op Etsy.com. Maar ik moet eerst maar eens fatsoenlijk bovenstaand vierkantje met hartje haken, en zover ben ik nog (lang) niet!
Als je iets leuks tegenkomt, hoor ik het graag Fleur!

P.S. Made by Sil

Jasje voor Blackberry

Een collegaatje is sinds kort de trotse bezitter van een Blackberry. Omdat ze er een hoesje voor wil hebben, ben ik vandaag een beetje aan het uitproberen geweest. Het was een leuk klusje waarbij ik gelijk m'n drukknooptang uit kon proberen! Vlieseline H640 zorgt voor een zacht dekje voor de Blackberry.



Dit is nog een proefje. Ik heb wat stofcombi's gemaakt zodat ze kan kiezen wat ze leuk vindt:


P.S. Made by Sil

17-02-2010

Happy haken

Met dit boek kom ik hopelijk eindelijk eens verder dan een simpele bloem! Het is heel grappig geschreven, er staat duidelijke uitleg in over de steken en over het lezen van patronen. Last but not least staan er ook nog hippe patronen in.







Voor de zomer zo'n hippe tas haken, dat moet toch gaan lukken!

P.S. Made by Sil

10-02-2010

Postzakken

Iets kopen gaat nu eenmaal veeeeeel sneller dan iets maken ;)

Deze geweldige ptt postzakken worden onder andere grote langwerpige kussens om tegen de bank aan te zetten. Om te verbergen dat de bank volgens onze schatjes de beste krabpaal is die we ooit voor ze hebben gekocht...

Bijpassend schuldbewust smoeltje:

P.S. Made by Sil

07-02-2010

Bloembroches

Ben door de voorraad bloembroches heen, dus ik heb wat nieuwe bloemen geknipt:

Nog nog even in elkaar zetten.

P.S. Made by Sil

03-02-2010

Kussentje

Ik zat vanmiddag een paar uur te wachten op de monteur van KPN (eindelijk draadloos yeah!). Geen straf, want daardoor had ik rustig de tijd om dit kussenhoesje te maken:



Het wordt een setje, er komt nog een bijpassende bij in een kleiner maatje.

P.S. Made by Sil