27-08-2010

Strandtasje

Dit tasje vliegt van het weekend mee naar de zon!
Echt zo jammer dat ie niet voor mijzelf is ;)




P.S. Made by Sil

24-08-2010

Rits inzetten

Gek op improviseren, wie niet trouwens, ik mailde het al in mijn eerdere berichtje. Maar ja, wat valt er te improviseren bij het inzetten van een rits? Ik kom niet verder dan het vastzetten van de rits met dubbelzijdige tape voordat je deze vastnaait. En dat heb ik niet eens zelf bedacht, maar uit deze superhandige tutorial gehaald.

En voila, een keurig ingezette rits voor een binnenzakje!

Nu lekker verder met de rest van de tas!
En als ik morgen een paar meter zigzagband heb gehaald, ook weer verder met de servetten van Home Ec!

P.S. Made by Sil

22-08-2010

Sttt, ik studeer!

Het is een beetje stil hier, ik ben nl hard aan de studie! Ik doe een supergave online naaiworkshop HOME EC. Wekenlang iedere dag een nieuw project met telkens andere technieken, helemaal geweldig! Zelfs een leren tas komt nog voorbij, en gordijnen. Maar zover ben ik nog niet. Hoewel we al een weekje verder zijn, heb ik nog niet eens les 1 af: servetten.

Ik ben namelijk nogal van het improviseren, dat is er nu natuurlijk niet meer bij! Vandaar dat ik een avondje druk ben geweest met het fatsoenlijk zigzagband tussen 2 stoflagen krijgen. Helaas, het is nog niet gelukt! Of de zigzag is bij het omkeren onzichtbaar of wel zichtbaar, maar los of allebei. (Normaal zou ik die verrekte zigzag allang met textiellijm op z'n plek hebben geplakt.) Maar wat is nou het fijne van een online les, je hebt lotgenoten. Die hun slimme tips op het forum gooien en ik las er net een waar ik vast ook een heel eind mee ga komen. Eat your heart out, ricrac ;) Die zigzagband ga ik er eerst op 1 kant (op de goeie kant) op naaien, andere kant erop spelden, omkeren en op de eerdere stiklijn aan elkaar naaien. Dat had ik toch best zelf kunnen bedenken ?!?!

P.S. Made by Sil

11-08-2010

De vakantie continues

Na de grote In Den Beer teleurstelling, een klein pleistertje op de enorme wond; dinsdag waren we in Amsterdam waar we na een uurtje chillen in het Vondelpark naar de Albert Cuyp togen en ik wat Dapper stofjes aanschafte en een appelstofje:
>

Ik zie al helemaal een portemonneetje voor me in die appeltjesstof!

Vandaag een dagje Bergen en Bergen aan zee, altijd leuk! Moet je zien wat ik daar heb gekocht bij De Dekenkist; een blokkenspel doe-het-zelfpakket!

Op de site heb ik een voorbeeld van het eindresultaat gevonden:

Dat is toch echt een superidee voor een kraamkado?!?!

Nog meer creatiefs, want wat deed ik op het strand? Granny squares haken!! Met dank aan Annemarie voor het heel duidelijke patroon en tadaaaa:

En natuurlijk hadden we het ook nog gewoon heel gezellig saampjes ;)


P.S. Made by Sil

In Den Beer

Dit wordt een kort blogje... waarom? Wel, we hadden dus een trip naar de Ardennen gepland en hoe tof, met een beetje omrijden (zeg maar 80 km beetje...) konden we prima langs Harelbeke, waar de zo geprezen In Den Beer stoffenzaak eindelijk door mij leeggekocht zou worden. Awel, op de deur prijkte een bordje: gesloten wegens vakantie verlof......
Welverdiend en gegund, vast... ik schopte nog net niet tegen de deur... misschien had ik beter vooraf even gebeld...

P.S. Made by Sil

09-08-2010

Ardennen

Van dinsdag tot en met vrijdag waren we 4 heerlijke dagen in de Ardennen!! We verbleven in een fijne B&B in Malvoisin waar we heel blij werden van de gastvrijheid, de mooie kamer, het heerlijke ontbijt met natuurlijk verse croissantjes en zelfgemaakte jam en een goed gevulde wijnkelder:

We bezochten een recordaantal steden! Op de heenreis dinsdag Gent en Kortrijk, op woensdag Dinant en wat kleine dorpjes in de omgeving, op donderdag Givet en nog een stad in Noord-Frankrijk waar ik de naam nog even van op moet zoeken! Nog even langs Bouillon waar we heerlijke mosselen aten! Op vrijdag gewinkeld in Namur en - laten we eens gek doen - de dag op de terugweg afgesloten in Zierikzee!

Wauw, ook nog wat kleine overwinningen op mezelf!! Ik stapte zowaar in een kabelbaan en genoot bovengekomen ook best van het uitzicht. Maar zo is het mooi geweest, graag wel met de trap naar beneden (408 treden)!! De Citadel van Dinant was prachtig en er waren schitterende verhalen over te vertellen, eeuwig zonde dat de gids die zo kleurloos opsomde! Ook zijn er in de Citadel scheefgezakte loopgraven waarin je je door het ontbreken van een vertikaal oriëntatiepunt in een attractie van de Efteling waant!! Echt heel bizar!
Een andere overwinning om mezelf was het ontbreken van een vindbaar gps signaal voor onze nep tom tom toen we lekker aan het toeren waren in Noord-Frankrijk. Ik bedwong met enige moeite een paniekaanval. Laat ik nou zo hebben genoten van alle schattige dorpjes waar we op de heenweg doorheen hadden gereden, dat ik ook nog een paar namen had onthouden! Toen ik er bijna lol in begon te krijgen, vond het kreng gelukkig weer een signaal, zucht!! (Toch maar een kaart aanschaffen, misschien?!?!?)

Ook aten we veeeeeel te veel en ook nog heel lekker! Onder andere onze eerste oesters! We genoten van terrasjes en gelukkig ook nog regelmatig een zonnetje!

En natuurlijk sloegen we de schitterende natuur niet over! We wandelden ook nog een paar uurtjes in het bos en de schitterende omgeving van de streek waar we verbleven.

Het was heeeerlijk!! Maar het verbaast je vast niet dat ik zaterdag en zondag nodig had om op adem te komen ;)Gelukkig hebben we nog een hele week vrij!

P.S. Made by Sil

02-08-2010

Vacation!!!!

Beetje wandelen, lunchen, genieten van het zonnetje, schommelen: Landgoed De Olmenhorst is een prima plek om een dagje vakantie te vieren!

Ook nog een Wat & Hoe Frans aangeschaft, daarover later meer!! Kan wel vast verklappen dat we een ommetje maken langs In den Beer, ik wil deze zo geprezen stoffenwinkel nu wel eens met eigen ogen zien!!! En leegkopen!!

P.S. Made by Sil

01-08-2010

Balkon en proefportemonneetje

Dit weekend kreeg ons balkon een flinke make-over, altijd leuk!! We konden het ondanks de tegenvallende temperatuur ook gelijk inwijden met tapas en een wijntje, beschut en overdekt; 't was prima te doen!! En voor de foto kwam het zonnetje ook nog even tevoorschijn!



Ik ben erg blij met het resultaat, we verfden ook de vloer en dat alleen was al een enorm verschil!

Verder kocht ik een tijdje terug bij deze hele creatieve dame (machwerk) een patroon voor een portemonnee. Het patroon bevat een simpele en een moeilijkere versie. De uitleg met veel foto's is heel duidelijk, vooral als je het Duits enigzins beheerst is het easypeasy. Voel je hem al aankomen??? Duits is voor mij gelijk aan Chinees.... Het resultaat van het proefje van de simpele versie valt me dan ook nog best mee. Alleen jammer dat de vakjes voor kaartjes op een totaal onmogelijke plek zitten.... Maar of dat nou te wijten is aan mijn gebrekkige kennis van het Duits?? Misschien kwam dat eerder door de rosé ;)


Op naar een versie voor het echie!

P.S. Made by Sil