28-06-2010

Strikken maar III

Ik heb een beetje valsgespeeld voor m'n wedstrijdprojectje... ik moest nl gewoon werken tijdens de wedstrijd, flauw he! Dus ik doe nu even of NL alvast tegen Brazilie speelt, in plaats van Brazilie tegen Chili!


Ik heb nog zo'n 100 strookjes gesneden. Gesneden; zie voor m'n niet zo favoriete gereedschap de foto. Ik kan met dat mes niet echt overweg, voor die reepjes gaat het net! Maar als ik echt serieus stof moet snijden, gaat het geheid scheef!

De krans ziet er heel vol uit, maar er zit toch nog wat ruimte tussen... hopelijk is dat met de strikjes lint weggewerkt, anders volgt er nog een snijronde!

P.S. Made by Sil

27-06-2010

Zomers

Heeeeerlijk, eindelijk echt zomers weer! Heb je er vandaag ook zo van genoten?
Weet je wat ik er ook zo fijn van vind: zomerse salades!


Tomaatjes, avocado's, rode puntpaprika, rucola, ciabatta brood en voor de dressing peterselie, een uitgeknepen citroentje en olijfolie met Italiaanse kruiden. Alles in een grote schaal, half uurtje in de koelkast, klaar!! En er dan heerlijk met een Wieckse rosé op het balkon van genieten, hmmmmmmm! Life is good!!

P.S. Made by Sil

25-06-2010

Zomertasje

Een lekker zomers tasje gemaakt!


Ik heb nu al zin om er morgen mee naar het strand te gaan of een terras of een leuk plekje aan het water of... overal waar GEEN voetbal aan te pas komt, eigenlijk ;)

P.S. Made by Sil

24-06-2010

Strikken maar II

Net na de rust Kameroen - Nederland, tijd voor een strikwerk tussenstand:
Nog zo'n 125 reepjes gesneden
En het begint al ergens op te lijken!

Maandag weer een nieuwe strikronde en de wedstrijd erop de afwerking!

P.S. Made by Sil

20-06-2010

Strikken maar!

Ik ben echt helemaal geen sportliefhebber, laat ik nou net een man treffen die als grootste passie voetbal heeft! Niet alleen voetbalt hij op zijn 37e nog steeds in de selectie van een voetbalvereniging hier in Alphen (jaja, dat is best het vermelden waard) ook is onze tv voorzien van een extra voetbalkanaal, zodat alles op de voet gevolgd kan worden. Mag duidelijk zijn dat hier in huis geen wedstrijd van het WK wordt gemist. Meestal zoek ik mijn heil elders. Maar dat is niet zo gezellig als het Nederlandse elftal voor "ons" strijdt! Dus voetbalt NL, dan zorg ik dat de voorbereidingen zijn getroffen en ik kan gaan.... STRIKKEN! Dus, strik je mee???
Je hebt nodig:
- een krans (zie foto) die van mij meet van boven naar onder 30 cm (bij de hobbyspeciaalzaak)
- minimaal 6 verschillende bij elkaar passende stoffen
- bijpassende lintjes
- vilt
- knoopjes

En natuurlijk een schaar of rolmes

Om in stijl te blijven, heb ik uiteraard gekozen voor rood wit blauw. Ik had nu 4 stofjes gesneden, maar ik denk dat het er zo'n 8 zullen worden. Je knipt of snijdt reepjes van 15 x 3 cm. Om te beginnen heb ik er van elk 20 gesneden. Dit is nog lang niet genoeg. Het motto van een stofkrans is: er kan altijd meer bij!! (Tot vervelens toe, je bent gewaarschuwd!) Ik werk zelf graag in etappes, om de verhoudingen van de kleuren en stoffen in de gaten te houden. Maar je kunt ook rustig alvast het dubbele knippen/snijden. Dat is maar net wat je zelf prettig vindt, ik denk dat het resultaat hetzelfde is ;) Ik doe het dus in etappes en zal ook tot ie af is, bijhouden hoeveel er van wat gestrikt wordt! Gisteren waren het er dus 20 x 4.


Vervolgens ga je lekker zitten strikken! Is een stof niet dubbelzijdig bedrukt, draai dan de uiteinden zo dat je strik beide mooie kanten toont aan de voorkant.




Haal alles snel in huis, zodat je donderdag van start kunt! Nog even een voorproefje van het eindresultaat:


P.S. Made by Sil

13-06-2010

Tasje voor baby Enzo

Tis zo'n schattig tasje, maar ik heb 'm stil gehouden tot ik zeker wist dat de mama van Enzo 'm gekregen had! Een paar weken terug werd ik gevraagd om voor de 3 dagen oude Enzo een tasje en knisperdoekje te maken. Vandaag hoorde ik dat de mama van Enzo er errug blij mee is, dus kan ik 'm eindelijk showen:

P.S. Het was wel zenuwslopend om iets te maken voor iemand die je helemaal niet kent!! Maar des te leuker als je dan hoort dat de krijger er blij mee is!

P.S. Made by Sil

06-06-2010

Sunday market

Vandaag zijn we naar de Sunday market in Amsterdam geweest! Echt een supermiddag gehad! Amsterdam is gewoon al heel tof! En dan zo'n 100 kramen gevuld met uitspattingen van de ene creatieveling na de ander en ook nog heerlijk eten; een walhalla!

Ik had zoveeeeeeeel willen kopen... maar ik heb me ingehouden ;( 2 stoffen armbandjes met bedels, 2 allerliefste lapjes stof en papieren windlichten, zie de foto's hieronder. Verder veel eten, al dat heerlijke verse spul is natuurlijk niet te weerstaan. Denk aan: cheese cake, carrot cake, muffins met dubbelchocola, verse hartige taartjes.... hmmmmmm... (dat heb ik niet allemaal weggewerkt hoor, maar ik had het wel gewild!) En ook nog gezond spul natuurlijk, de zaligste sapjes! In die van mij zat naast vers geperste sinaasappeltjes ook munt! Heerlijk!! Maar hoe Hollands, voor 6,= per flesje vond ik het te duur om in 1 teug leeg te drinken, dus ik heb nog wat voor morgenochtend bewaard ;)

Een kleine impressie van de markt:
 
Dit was de laatste Sunday market voorlopig, maar ik geloof dat ze in september weer starten. Echt een aanrader!

P.S. Made by Sil

05-06-2010

Memobord

Zit heerlijk in de zon op het balkon bij te komen van m'n eerste werkweek! Nieuwe mensen leren kennen, opeens met de auto ipv de fiets, nieuw gebouw, organisatie leren kennen; pfff, best vermoeiend! Maar m'n eerdere positieve indruk is alleen maar bevestigd, dus dat belooft nog veel goeds!

De zus van Carmen (oud-collegaatje) woont in Frankrijk. Carmen vroeg een paar weken terug of ik een memobord voor haar zus wilde maken, zodat ze een leuk kadootje had om mee te nemen bij haar volgende bezoek. Vandaag reist onderstaand exemplaar naar Frankrijk, een klein formaatje van 30 x 30, dat past wat makkelijker in de koffer ;)



P.S. Made by Sil